Fredrik Nars bloggar om digitala medier

Okategoriserade

Betalväggsrumba

8 apr , 2013, 20.59 fredriknars

 

Förra veckan meddelade KSF Media att vi skall lansera betalvägg för hbl.fi före sommaren. Det väckte en hel del debatt. Många läsare förstår att det kostar att skapa journalistiskt innehåll och att läsare måste betala för det, på sätt eller annat. De kritiska anser antingen att den nuvarande hbl.fi inte är värd att betala för eller att det är en principsak att allt journalistiskt innehåll på nätet skall vara gratis.

Vad många kritiker inte förstod var är sajten kommer att utvecklas. I och med betalväggen jämställer vi Hbl:s olika publiceringskanaler, vilket skapar nya möjligheter. Det betyder att mera av det innehåll som Hbl:s redaktion producerar kan läggas ut på webben utan att man riskerar att kannibalisera den tryckta upplagan. Samtidigt tar vi tillfället i akt och uppdaterar sajten. Även mobilanvändningen skall vi göra bättre.

Ungefär hälften av hbl.fi:s besökare är prenumeranter på den tryckta eller digitala tidningen och de kommer att få fortsatt gratis tillgång till hbl.fi. Resten är icke-prenumeranter, som fördelar sig på sådana som bor i Finland och utlandet. Nu skall vi skapa en uppdaterad sajt med mer innehåll som är såpass engagerande att prenumeranter vill logga in och icke-prenumeranter är villiga att fortsättningsvis använda den och dessutom betala en mindre summa för den.

Kommenteringen är stängd.